Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011

Ungár Kúria rekonsrtrukciója 1
Ungár Kúria rekonsrtrukciója 2
Ungár Kúria rekonsrtrukciója 3
Ungár Kúria rekonsrtrukciója 4
Ungár Kúria rekonsrtrukciója 5
Ungár Kúria rekonsrtrukciója 6
Ungár Kúria rekonsrtrukciója 7
Ungár Kúria rekonsrtrukciója 8
Ungár Kúria rekonsrtrukciója 9
Ungár Kúria rekonsrtrukciója 10
Ungár Kúria rekonsrtrukciója 11
Ungár Kúria állapotfelmérése
Ungár Kúria melléképületének az állapota

Pingvines Bőlcsöde munkálatai

Belterületi csapadékvíz elvezetés és gyűjtés

Energia hatékonyság fokozása

Ívóvíz hálózat rekonstrukció

Mikes Lapos munkálatok

Térfigyelő kamerák

Belterületi utak állapota

Vis Maior képek 1
Vis Maior képek 2
Vis Maior képek 3

Kreat ív Kópévár - Új bölcsőde létesítése Abonyban

Energia hatékonyság Fokozása

Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése 5.2.1/B-09-2f Pest megyei településközpontok fejlesztése - Integrált településfejlesztés Pest megyében II ütem

Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola - nyílászárók cseréje, az Energia Hatékonyság Fokozása című pályázat

Somogyi Imre Általános Iskola - nyílászárók cseréje, az Energia Hatékonyság Fokozása című pályázat keretén belül

Csárdáskirálynő c. előadás

Farsangi játszóház

Kreatív Kópévár alapkőletétel

Intersport Kupa

Március 15. a Montágh Iskolában

Társadalmi Szolidaritás (TÁRS) pályázat

Farsangi Játszóház

Tanszaki hangverseny

Játszóház

Megszépül az Arany János úti ovi

Útfelújítások

Foltvarró kiállítás

Karitász májusi bál

Pinokkió c. előadás

Inkubátor ház alapköletétele

Teszedd

Abony Kc Abonett -KSZSE

Pingvines Bölcsőde átadás

AUGUSZTUS 20-i ünnepség

Idösek Világnapja a Plébánián

ÖKO-JAM Kalász Tanya

Október 23-i Megemlékezés

Karitasz Szüreti Bál

A város karácsonyfája
Oldal létrehozási idő: 0.0512 másodperc, 0.0114 lekérdezési idő.